Verschil Minix Neo X8 en Minix Neo X8H

verschil neo x8 en neo x8hWat is het verschil tussen de Minix Neo X8 en de Minix Neo X8H

Net als bij de Minix Neo X7 zijn er ook bij de Minix Neo X8 twee verschillende boxen. Minix brengt daarom opnieuw een basis en een luxere editie uit. De Minix Neo X8 en de Minix Neo X8H lijken erg veel op elkaar maar toch zijn er enkele verschillen tussen de twee Android TV boxen. Lees alle verschillen en kenmerken welke deze 2 boxen hebben.

minix neo x8 en neo x8h

De Minix Neo X8H is eigenlijk de luxe versie welke ook alles kan wat de Minix Neo X8 ook kan.

Om te beginnen zien de Minix Neo X8 en de Minix Neo X8H er op het eerste gezicht er identiek uit. Het enige verschil aan de buitenkant is de Wifi antenne. Bij de Minix Neo X8 is er een ronde Wifi antenne en bij de Minix Neo X8H is er een brede platte antenne. Dat is meteen het eerste verschil tussen de twee Android TV Boxen.

dual band wifi minixDual Band Wifi

De Minix Neo X8H heeft als extra een Dual Band Wifi, vandaar de andere antenne. De Dual Band Wifi functie kan op twee Wifi frequenties tegelijkertijd werken. Hierdoor behaal je een hogere en stabielere Wifi verbinding. Beide Minix Neo Android TV Boxen kunnen op 2,4 GHz (802.11BG) en op 5 GHz (802.11N) werken maar alleen de Minix Neo X8H kan op beide frequenties tegelijkertijd. Om deze feature te gebruiken heb je wel een draadloze router of accespoint nodig die ook deze Dual Band functie ondersteunt.

Meer opslag capaciteit

geheugen minix neo x8Het tweede verschil tussen de Minix Neo X8H en de Minix Neo X8 is het interne opslaggeheugen. De Neo X8H heeft 16GB Flash geheugen en de Neo X8  maar 8GB. Het besturingsysteem Android is ook op het interne geheugen geïnstalleerd waardoor je in praktijk minder over houdt dan de 16GB op 8GB. Omdat er Android 4.4 Kitkat is voorgeïnstalleerd blijft er meer opslaggeheugen over dan wat er over zou blijven bij bijvoorbeeld een Android 4.2 Jelly Bean.

De opslagcapaciteit is eenvoudig uit te breiden met 32GB als je wilt. Hiervoor heb je een SD kaart nodig. Deze SD kaart plaats je in het slot als de Minix Neo X8(S) helemaal uit staat. Je mag namelijk geen kaart plaatsen of verwijderen als een Android apparaat aanstaat. Hierdoor kunnen SD kaarten corrupt raken. Bij een telefoon is er vaak een batterij welke je eerst moet verwijderen voordat je de SD kaart kunt plaatsen of verwijderen.

De 32GB van de SD kaart kun je dus in theorie optellen bij het interne geheugen (opslag capaciteit) van de Minix Neo X8(H) zelf. De Neo X8 krijgt hierdoor dan 8+32=40GB en de Neo X8H krijgt 16+32=48GB aan opslag capaciteit.

De Amlogic S802 processor

minix neo x8 processorHet derde verschil tussen de Minix Neo X8 en de Minix Neo X8H is de processor. Beide gebruiken de nieuwe Amlogic Soc processor uit de S802 serie maar de Minix Neo X8H heeft de Amlogic S802-H processor en de Minix Neo X8 heeft de gewone Amlogic S802 processor.

Het veschil tussen de Amlogic S802 en de Amlogic S802-H

De Amlogic S802-H is de luxere versie van de Amlogic S802 en ondersteunt DD (Dobly Digital) en DTS via hardware decoding. De gewone Amlogic S802 ondersteunt dat niet via hardware decoding maar zou dat via software decoding ook kunnen, dus via een app of mediaplayer.

De Amlogic S802(H) is een SoC processor waarbij er meerdere processoren in een jasje zijn gestopt. Er zit dus een CPU in voor de rekenkracht voor het opstarten en laden van de apps en een GPU voor de grafische beeldverwerking wat we beter kennen als videokaart. De Amlogic S802 en de Amlogic S802H hebben beide dezelfde CPU en GPU. De processoren welke ook in de SoC processor is ingebouwd welke verantwoordelijk is voor de DD en DTS is wel iets anders welke de letter H achter de S802 vertegenwoordigd.

De CPU draait dus bij beide S802 processoren en dus ook bij beide Neo X8 en Neo X8H boxen op 2.0 GHz en is van een Quad Core variant.

De GPU is ook bij beide gelijk en is een Octa Core Mali-450 processor (8 processoren in een jasje) welke in staat is om 4K videoweergave op je tv te projecteren. 4K is ook wel bekend als 2160P. Dit is de opvolger va de Full HD 1080P. De resolutie is een stuk hoger waardoor het beeld nog scherper is geworden. Dit is een resolutie van 3840 x 2160.

Uiteraard is deze GPU ook geschikt voor het afspelen van 3D films op een 3D tv. Het maakt niet uit of je tv een passieve of een actieve 3D technologie bezit. De tv maakt van het signaal 3D.

Dit waren de verschillen.

 

VERSCHILLEN Minix Neo X8 Minix Neo X8H
Processor Amlogic S802 Amlogic S802H
Wifi 802.11 b/g of 802.11 n 802.11 bg+n Dual Band
DD/DTS nee/nee ja/ja
Opslag geheugen 8 GB 16 GB
Uiterlijke kenmerken Ronde antenne Platte antenne

Binnenkort volgen de Minix Neo X8 review en de Minix Neo X8H review.

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+