Ugoos MK809IV Android TV Stick

ugoos mk809ivEen van de populairste Android TV sticks van dit moment: Ugoos MK809IV

De Ugoos MK809IV is gebaseerd op een krachtige Rockchip processor en voorzien van een Wifi antenne aan de buitenkant.

1.6 GHz Quad Core RK3188 2 GB RAM 8 GB Opslag
Wifi 802.11 BGN Bluetooth 4.0 Android 4.4 Kitkat
2 USB poorten (full size) Antenne Micro SD slot
 v.a.

Voor wie zijn TV eenvoudig wilt omtoveren in een Android TV moet deze Android TV Stick hebben. Kijk makkelijk en snel een filmpje, speel een spelletje of chat met je vrienden.

Alles wat je wilt weten over de MK809IV

mk809ivDe MK809IV is een zeer populaire Android TV Stick welke je direct in de HDMI poort van je TV kunt pluggen. De echte MK809IV wordt gemaakt door de fabrikant Ugoos. Er zijn ook imitatie MK809IV in omloop welke dezelfde naam dragen. Deze kun je redelijk makkelijk onderscheiden. Ze hebben namelijk een rood gekleurde antenne bovenop zitten welke je naar buiten trekt. De originele Ugoos MK809IV heeft een zwarte antenne welke aan de zijkant van de stick is gepositioneerd zoals hierboven is afgebeeld.

De processor

rockchip rk3188De Ugoos MK809IV heeft een Rockchip processor model RK3188. Deze chip bevat een Quad Core CPU en een Quad Core Videokaart (GPU). De CPU is krachtig en zorgt voor snel rekenwerk. Dat maakt het snel opstarten van de apps mogelijk. De Videokaart is ook heel krachtig waardoor je HD games kunt spelen en HD films kunt kijken.

De CPU is een Quad Core chip met 4 kernen welke op 1.6 GHz draaien. Technisch gezien kunnen ze sneller maar vanwege de warmteontwikkeling is dit in de firmware aangepast. Hierdoor blijft hij ook bij langdurig gebruik lekker stabiel.

De GPU (Videokaart) kan goed overweg met de Full HD 1080p resolutie. Je kunt dus gamen en films kijken op 1080p. Een haarscherp beeld dus. De videokaart is een sterke jongen, je kunt er namelijk ook Blu Ray films en 3D films mee afspelen.

Het werkgeheugen

werkgeheugen mk809ivHet werkgeheugen van deze Android TV Stick is zeer royaal afgemeten. Hij beschikt namelijk over 2 GB RAM van een DDRIII type. Supersnel dus. Veel RAM maakt het mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd soepel te laten draaien. Multitasken dus.

Het opslaggeheugen

flash geheugen mk809ivUgoos heeft voor 8 GB Flash geheugen bij de MK809IV. Voor sommige klinkt het niet veel maar in praktijk heb je er meer dan voldoende aan. Vergelijkbaar met je telefoon ga je het geheugen niet volstoppen met foto’s die je zojuist met je camera hebt gemaakt. Maar… voor degene die meer opslag nodig hebben kan de MK809IV ook worden uitgebreid met een SD kaart net zoals een Smartfoon. Deze Android TV Stick ondersteunt kaarten tot 32 GB dus als je dit bij het interne opslag geheugen optelt kom je op 40 GB. Daar kun je dus behoorlijk veel apps op kwijt.

Connectiviteit

wifi mk809iv

De Ugoos MK809IV is voorzien van Wifi mét antenne en Bluetooth. Met Wifi kun je makkelijk en snel een verbinding maken met je router om vervolgens het internet op te kunnen. Als je de Android TV Stick voor het eerst opstart kom je in een ‘wizzard’ terecht waarbij je automatisch langs de Wifi instellingen komt. De Ugoos MK809IV toont automatisch een overzicht met alle draadloze netwerken in de omgeving (SSID’s). Je klikt jou eigen netwerk aan, vult de code in, en je
bent verbonden met internet. Op deze manier ben je tevens verbonden met je eigen netwerk waardoor je met alle andere apparaten in feite kunt communiceren. Heb je bijvoorbeeld een printer die ook op je netwerk is aangesloten dan kun je gewoon een printopdracht sturen. Uiteraard moet er wel een app bestaan in de Google Play Store om verbinding te kunnen maken met je printer maar hoogstwaarschijnlijk is dat geen probleem.

wifi 809ivDe Ugoos MK809IV heeft zoals eerder al vertelt een Wifi antenne. Dit zorgt voor een goede Wifi ontvangst. De techniek achter de Wifi is gebaseerd op de 802.11 BGN technologie. De letter B en G staan voor de traditionele 2,4 GHz frequentie. De letter N staat voor de N-technologie welke op 5 GHz werkt. Deze frequentie is minder storingsgevoelig. Minder last dus van je buren.

Bluetooth is ook aanwezig op de MK809IV. Een best handige optie om te hebben omdat een hoop randapparatuur en mobieltjes ook over deze functie beschikken. Je kunt dus ook met een mobieltje welke niet verbonden is met jou Wifi toch laten verbinden met deze Android TV Stick. Op die wijze kun je bijvoorbeeld data uitwisselen. Er zijn ook gamepads op de markt waaronder de Playstation 3 controller welke ook via Bluetooth werkt. Ook deze is in feite te koppelen om op die manier weer je games te besturen. Racen is namelijk veel leuker met een echte joystick in je handen. In deze stick zit een Bluetooth module welke versie 4.0 ondersteunt. Dit betekend dat het met alle voorgaande versie compatibel is.

Android interface

Omdat de Ugoos MK809IV op Android draait zijn de mogelijkheden ongekend. Niet alleen heeft Android een prachtige en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface maar ook een App store genaamd Google Play welke je voorziet van ruim 1 miljoen Apps.

kitkat mk809ivIedereen kent de Google Play Store wel dus daar hoeven we niet veel over te vertellen. De meeste Apps kun je gewoon gratis gebruiken waardoor het allemaal nog leuker wordt. Zelf hele toffe (HD) games kun je gratis downloaden. Je zult je afvragen hoe dat zit. Gamefabrikanten bouwen extra features in om je level makkelijker te halen door punten en items te verkopen. In-app-aankopen wordt dat genoemd. Hier verdient de fabrikant aan. Prima voor ons want je kunt daardoor de game gewoon prima spelen zonder daar last van te hebben. Zit je vast in een level en wil je geen moeite doen dan koop je gewoon een paar punten. Meer mogelijkheden dus.

De Ugoos MK809IV is voorzien van een van de nieuwste versies van Android namelijk Kitkat. Deze is nog sneller en vriendelijker in gebruik. Met de MK809IV haal je veel leuks in huis voor weinig geld.

De Google Play Store staat niet alleen vol met Apps maar ook met boeken. Straks komen daar films bij te staan. Google is er al druk mee bezig.

De Homescreen kunt je aankleden zoals jezelf wilt. De wallpaper kun je uiteraard zelf kiezen (vast of bewegend) en ook waar de iconen komen te staan. Uiteraard kun je ook widgets installeren voor het weer of andere zaken.

Film kijken

Zoals eerder verteld kun je prima film kijken op de MK809IV Android TV Stick. Android heeft al standaard een videoplayer ingebouwd welke je kunt gebruiken voor je film. Voor de mensen die een stapje verder willen gaan en een soort xbmc op mk809ivthuisbioscoop willen zijn er diverse stoere apps die dit mogelijk maken. Een van deze apps is XBMC. Het is goed mogelijk dat je de naam XBMC al eens eerder voorbij hebt horen komen. XBMC is namelijk een app waarmee je een virtuele videotheek kunt maken op je tv. Je kunt eenvoudig door filmhoesjes heen bladeren om zo je favoriete film te kiezen en af te spelen. XBMC kan veel meer dan alleen het prachtig weergeven van je filmcollectie. Je kunt er namelijk ook mee streamen. Dit betekend dat je direct vanaf het internet (of eigen netwerk) films, series en muziek kunt afspelen. Er zijn zogeheten Add-ons waarmee je XBMC uit kunt bouwen en nog meer mogelijk kunt maken.

Internetten

Internet werkt prima op deze prachtige Android TV Stick. Je kunt je eigen favoriete webbrowser kiezen zoals bijvoorbeeld Google Chrome en elke website bezoeken die je maar wilt. HTML5 wordt ondersteunt. HTML5 is de vervanger voor Flash en geeft mooie bewegende elementen welke prima worden weergegeven. Ook online games via het internet kun je gewoon spelen. Heerlijk internetten vanaf de bank op een groot scherm, mits je TV ook groot is natuurlijk.

DLNA en eigen netwerk

dlna streamenDLNA is een protocol welke het mogelijk maakt om te streamen. Een Windows computer, een Xbox en een Playstation zijn apparaten welke DLNA ondersteunen. Dit betekend dat je films (media) kunt afspelen vanaf een DLNA apparaat. Ook een netwerk hardeschijf (NAS) kan worden ingezet als opslag voor films. Mocht je nog een film collectie hebben dan speel je ze dus eenvoudig af op je TV! Er bestaan tevens ook apps waarmee je films kunt downloaden via Android.

Netflix

Netflix is een dienst/app die het mogelijk maakt om films en series direct via het internet te kijken. Alle films en series bevatten Nederlandse ondertiteling en staan er compleet op. Wachten hoeft niet want Netflix is ontzettend snel. Tekenfilms staan er over het algemeen Nederlandstalig op dus de kinderen kunnen volop genieten. Netflix telt duizenden titels en redelijk recente films in alle categorieën. Je hebt een mooie en duidelijke weergave waarbij je makkelijk en snel door de filmhoesjes heen kunt bladeren. Eigenlijk een beetje het idee van XBMC. Daarbij heb je ook filminformatie en Netflix maakt een inschatting in sterren hoe leuk je film of serie gaat vinden.

netflix android tv

Popcorn Time

Popcorn Time is een illegale variant van Netflix en werkt op basis van torrents. Deze app wordt niet aangeboden in de Google Play Store maar is wel via onze site te verkrijgen. Popcorn Time is helemaal gratis, werkt jammer genoeg minder snel vergeleken met Netflix en kent nog een kleine bug af en toe. Daarentegen is het aanbod nog nieuwer. Soms komt er een film voorbij welke nog in de bioscoop draait. Genieten dus op 720p en 1080p.

popcorn time android tv

Aansluitmogelijkheden

De MK809IV is voorzien van 2 normale usb poorten waarop je van alles kunt aansluiten van usb stick tot usb muis. Om de muisaanwijzer te bedienen heb je bijvoorbeeld een usb muis, een afstandsbediening nodig welke vaak met usb dongle werkt. Er is ook een app zodat je met je Android telefoon of tablet de Android TV Stick kunt besturen. Deze vind je op onze app pagina (handige apps). Je zou bijvoorbeeld de usb poort ook kunnen gebruiken voor een usb hardeschijf of usb webcam (Logitech C170).

Er is een mini usb aansluiting aanwezig waarop je de meegeleverde voeding aansluit. De micro SD kaart opening bevindt zich onder de antenne. Je ziet hem zo zitten. Ook is deze TV Stick voorzien van een IR (infrared) connector om een IR ontvanger op aan te sluiten. Er bestaat namelijk een IR afstandsbediening. Deze wordt overigens niet meegeleverd.

ugoos mk809iv groot

Een van de populairste Android TV sticks van dit moment: Ugoos MK809IV De Ugoos MK809IV is gebaseerd op een krachtige Rockchip processor en voorzien van een Wifi antenne aan de buitenkant. 1.6 GHz Quad Core RK3188 2 GB RAM 8 GB Opslag Wifi 802.11 BGN Bluetooth 4.0 Android 4.4 Kitkat 2 USB poorten (full size) Antenne Micro SD slot ► v.a. Voor wie zijn TV eenvoudig wilt omtoveren in een Android TV moet deze Android TV Stick hebben. Kijk makkelijk en snel een filmpje, speel een spelletje of chat met je vrienden. Alles wat je wilt weten over de MK809IV De…

Review Samenvatting

Snelheid
Geheugen
Aansluitmogelijkheden

7.7

Samenvatting:
Ugoos MK809IV

Gebruikers Rating: 3.69 ( 5 Stemmen)
76

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+