Tronsmart Vega S89-H

tronsmart vega s89H

Een sterke Tronsmart Android TV Box met een sterke Quad Core processor van Amlogic. 4K Ready!

 

2.0 GHz Quad Core Amlogic S802-H 2 GB 16 GB
Wifi 802.11 BGN Dual Band Bluetooth 4.0 Android 4.4 Kitkat
3 USB poorten (2x full size) Remote Micro SD slot
 v.a.

De Vega S89-H is de grote broer van…

De Tronsmart Vega S89-H, het grote broertje van de Elite, is een volwaardige Android TV Box met oneindig veel mogelijkheden. De Tronsmart is een van de weinige Android TV Boxen welke de nieuwe 4K resolutie van 2160p ondersteunt. De directe concurrent van deze Android TV Box is de Minix Neo X8-H welke over precies dezelfde processor beschikt. Dit is de Amlogic S802-H processor. Deze boxen met elkaar vergelijken? Klik hier: Tronsmart Vega S89-H vs Minix Neo X8-H.

Wat valt op aan de Tronsmart Vega S89-H

tronsmart vega s89hAls we de Tronsmart Vega S89-H bekijken dan zien we om te beginnen een prachtig rond design. Tronsmart staat bekend om haar unieke designs en komt met originele en creatieve ideeën. Zo is ook het ronde ontwerp ontstaan.

Wat nog meer opvalt is dat deze Android TV Box geen Wifi antenne aan de buitenkant heeft zitten. Wees gerust, de Vega S89-H is voorzien van Wifi en zelfs van Dual Band Wifi waarbij 2 Wifi frequenties tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Zowel het traditionele 802.11BG (2,4GHz) netwerk als het 802.11N (5GHz) kan tegelijkertijd gebruikt worden. Het voordeel is dat je hierdoor een stabielere en hogere Wifi snelheid kunt behalen. Dat ze de antenne in het ontwerp aan de buitenkant hebben weggelaten kan worden vergeven wat de ontvangst is zeker niet slecht te noemen. Veel mensen kiezen vaak voor een Android TV Box ipv een Stick omdat er meer aansluitingen standaard aanwezig waaronder een LAN (Ethernet) aansluiting. Omdat niet iedereen een internetkabel standaard naast zijn tv heeft liggen is Wifi zeker een uitkomst.

Mooi afstandsbediening

Bijna alle fabrikanten doen bij hun Android TV Box een gratis afstandsbediening. Eigenlijk zijn ze allemaal redelijk eenvoudig en hebben ze bijvoorbeeld geen Fly-functie (gyroscopisch). Tronsmart heeft er wel voor gekozen om er een leuke IR afstandsbediening bij te doen met net wat meer extra knoppen. Dit verhoogt weer het gebruiksgemak. Toch raden we je aan om met de tijd voor een echte Flymouse te gaan welke veel meer mogelijkheden biedt zoals een full size Qwerty toetsenbord en een Flymodus waardoor handbewegingen worden vertaald naar muisbewegingen. Meer over Flymouses vind je op de accessoires pagina, sectie afstandsbedieningen.

tronsmart vega s89 remote

Onder de motorkap van de Vega S89-H

De Tronsmart Vega S89-H is gebouwd rond de Amlogic S802-H processor. Zoals je wellicht hebt opgemerkt hebben beide typenummers de code ‘-H’. De gebruikte processor is een printplaat tronsmart vega s89zogeheten SoC processor waarbij veel belangrijke chips zijn ondergebracht in een behuizing. Hier zit dus de CPU in, de GPU (videokaart), de audiochips, een chip voor het draadloze netwerk en nog een aantal chips. Het voordeel is dat alles superdicht bij elkaar zit, alles onder een dak, met als gevolg dat het veel sneller onderling kan communiceren. Daarnaast hoeft er maar 1 chip koel gehouden te worden. Slim bekeken dus.

De Amlogic S802-H biedt een 2.0 GHz Quad Core CPU, een Mali 450 videochip (8-cores) welke in staat is een 2160p resolutie te genereren (4K), een Dual Band Wifi chip voor meer Wifi snelheid en niet te vergeten een audiochip welke DD en DTS aan kan. Deze twee staan voor surround geluid. Heb je een Home cinema set met meerdere boxen dan krijg je perfect geluid over meerdere kanalen.

Aan RAM en opslag ruimte heb je niet te klagen met de Tronsmart Vega S89-H want je krijgt maar liefst 2 GB ddr3 werkgeheugen en 16 GB aan opslagruimte. De royale hoeveelheid werkgeheugen komt goed van pas als je meerdere apps tegelijkertijd wilt laten draaien of een zware videogame opstart. Het spel wordt namelijk deels in het RAM geheugen ingeladen.

sd card 64gbHet Opslaggeheugen is ook royaal. 16 GB is erg veel om de gedownloade apps een plaatsje te geven. Wel snoep Android 4.4. Kitkat wat van deze ruimte af maar dat is niet zo veel. Hooguit 1,5 GB. De rest wat je over houdt is van jou! Natuurlijk kun je ook met deze Android TV Box het opslag geheugen uitbreiden met een SD-kaart. De Vega S89-H ondersteunt kaarten tot 64 GB dus een zee van ruimte kun je hiermee creëren.

Downloaden uit de Google Play

Omdat je hier met een Android TV Box te maken hebt kun je ongelimiteerd downloaden uit de Google Play Store. Uiteraard kun je alles downloaden wat gratis is. Sommige apps en games zijn betaald dus daar houdt het voor de meeste mensen op. De Google Play telt zo’n 1 miljoen apps en Google komt binnenkort met haar eigen video-streamingsdienst. Films kijken vanuit de Google Play dus. Er zijn wel truckjes om betaalde apps gratis binnen te krijgen. Kijk maar eens tussen onze handige apps, daar hebben we namelijk een blackmarket app.

Wifi en Bluetooth

dual band wifiDe Tronsmart Vega S89-H Android TV Box is voorzien van zowel Wifi als Bluetooth. De S89-H heeft Dual Band Wifi dus je kunt tegelijkertijd op het 802.11BG (2,4GHz) en het 802.11N (5GHz) connecten, sneller internet dus. De TV Box is tevens voorzien van Bluetooth wat het mogelijk maakt om randapparatuur te koppelen zoals een gamepad of een mobiele telefoon.

Films kijken

Veel mensen schaffen een Android TV Box aan om makkelijk en snel een filmpje op te zetten. Android biedt ontzettend veel mogelijkheden om op allerlei manieren een film te kunnen kijken. Er zijn streamingsdiensten waaronder Netflix en Popcorn Time waarmee je film online kunt kijken. XBMC is een app die het mogelijk maakt om je eigen video’s af te spelen vanaf je thuisnetwerk (b.v. NAS) of aangesloten media (usb hardeschijf). XBMC zorgt voor een extra beleving zoals mooie filmhoesjes in beeld waaruit je kunt kiezen. Ook bij XBMC is het mogelijk om een add-on te installeren waarmee je films en series via internet kunt kijken. Standaard is Android Kitkat al uitgerust met Mediaplayer apps zodat je binnen een paar tellen een film kunt laten afspelen.

beyond xbmc

Filmkwaliteit

4k uhd logoDe Tronsmart Vega S89-H kan een resolutie van 4K (2160p) afspelen. Veel televisies in Nederland zijn hier nog niet klaar voor maar mocht je wel zo’n tv hebben dan is dit een box waarbij je dat ook kunt benutten.

De Amlogic S802-H processor is prima in staat om High Definition films af te spelen in allerlei formaten waaronder MKV, H.264, BD-ISO en 3D films.

Gamen op de Android TV Box

Ook is deze Android TV Box prima geschikt om HD games mee te spelen. Koppel bij voorkeur een Bluetooth gamepad en speel waanzinnig veel spellen. Er komen steeds meer HD games uit voor Android waardoor het beeld nog mooier wordt. De HD games worden ook beter en geavanceerder. De gameplay is flink verhoogd net als de verslavingsfactor. Niet gek want de grote game-fabrikanten zijn zich flink aan het bemoeien met het Android platform. Grote namen zoals EA Games hebben al een aantal spellen gemaakt. Asphalt 8 is bijvoorbeeld een te gekke racegame welke ons doet denken aan het Playstation spel Burnout waarbij je online tegen elkaar kunt racen. Het mooie is dat deze game bijvoorbeeld gratis is. Zo zijn er ontzettend veel titels die voor gratis gameplezier gaan zorgen.

asphalt 8

De aansluitmogelijkheden

De Tronsmart Vega S89-H beschikt over een hoop aansluitmogelijkheden. Om te beginnen heeft hij een HDMI aansluiting (versie 1.4b) waarmee je hem rechtstreeks aan je tv kunt pluggen. Ook als je geen 4K tv hebt dan kun je hem aansluiten. Je kunt namelijk in het menu de resolutie instellen van laag naar hoog.

LAN – De LAN aansluiting is de Ethernet RJ45 aansluiting waarop je een netwerkkabel kunt aansluiten.

USB – Aan de linker kant zijn 2 normale usb poorten aanwezig en aan de rechterkant is er een OTG usb poort. Deze heeft als extra functie dat hij aan de pc gekoppeld kan worden om bijvoorbeeld firmware te laden.

AV– De AV connector is een Audio/Video composite aansluiting waardoor je hem ook op oudere tv’s kunt aansluiten via bijvoorbeeld een AV input of Scart.

SPDIF – De SPDIF is een optisch digitale audio aansluiting om de Tronsmart Vega S89-H aan te sluiten op een Home Cinema set en DD of DTS te benutten.

Micro SD – De Micro SD-kaartslot maakt het mogelijk om een SD kaart te plaatsen van maximaal 64 GB ter uitbreiding van de opslag capaciteit of data storage.

poorten tronsmart vega

Bekijk de specificaties

Bekijk de specificaties

Een sterke Tronsmart Android TV Box met een sterke Quad Core processor van Amlogic. 4K Ready!   2.0 GHz Quad Core Amlogic S802-H 2 GB 16 GB Wifi 802.11 BGN Dual Band Bluetooth 4.0 Android 4.4 Kitkat 3 USB poorten (2x full size) Remote Micro SD slot ► v.a. De Vega S89-H is de grote broer van... De Tronsmart Vega S89-H, het grote broertje van de Elite, is een volwaardige Android TV Box met oneindig veel mogelijkheden. De Tronsmart is een van de weinige Android TV Boxen welke de nieuwe 4K resolutie van 2160p ondersteunt. De directe concurrent van deze Android…

Review Samenvatting

Snelheid
Geheugen
Aansluitmogelijkheden
Mogelijkheden

8.2

Samenvatting:
Tronsmart Vega S89-H

Gebruikers Rating: 4.65 ( 1 Stemmen)
81

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+