Tronsmart Mars G01 – Gamepad

tronsmart mars g01Een van Tronsmart’s nieuwste artikelen: de Mars G01 Gamepad.

Gamen met deze gamepad is nog veel leuker! Superdesign, goede compatibiliteit en multifunctioneel.

Xbox controller layout Werk met erg veel spellen Goede vormgeving
2,4 GHz (usb ontvanger) Oplaadbaar Android navigatie modus


Tronsmart is bekend van Android producten zoals een MK908II of een Tronsmart Vega Elite. Nu komt Tronsmart ook met een prachtige gamepad welke van alle gemakken is voorzien.

De Tronsmart Mars G01 is een zeer veelzijdige gamepad welke niet alleen perfect werkt op Android maar ook op de PC en de PS3. Je kunt hem dus voor meer apparaten gebruiken.

De buitenkant

Aan de buitenkant heeft de Tronsmart Mars G01 qua vorm iets meer weg van een Playstation 3 controller en qua knoppen weer iets meer weg van de XBOX controller. Er zijn 2 analoge joysticks, een D-pad, en startknop, een selectknop, 4 action buttons (ABXY) en aan de bovenkant nog een L1 en L2 knop en een R1 en R2 knop. Net als bij de PS3 controller kun je de rechter joystick indrukken. Hierdoor krijg je een L3 knop.

tronsmart mars g01

Voordelen

Een van de voordelen van de Tronsmart Mars G01 is dat hij ook als vervanger kan dienen van je Flymouse. Normaal als je een game wilt starten, heb je naast een gamepad ook een ander apparaat nodig om je muisaanwijzer te bewegen zoals bijvoorbeeld een usb muis of een flymouse. Met de Tronsmart Mars G01 is dat niet meer nodig. Deze heeft namelijk een X-mode waarbij je ook vrolijk door het Android icon scherm heen kunt wandelen. Enorm veelzijdig dus.

De gamepad van Tronsmart is zeer goed afgewerkt en voelt aan als een degelijke controller. Hij ligt lekker in de hand en is niet te licht en niet te zwaar. Precies goed gewoon.

mogelijkheden tronsmart mars g01

Ingebouwde accu

De Tronsmart Mars G01 heeft een ingebouwde accu welke garant staat voor 20 uur speelplezier. Daarna kun je hem weer opladen met de meegeleverde usb kabel. Je kunt hem eenvoudig koppelen aan je Minix Neo X8. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Heb je minder geduld dan kun je hem aan een telefoonlader koppelen. Dit gaat iets sneller. +/- 1 uur.

Een ingebouwde accu is lichter en zorgt ervoor dat je nooit meer op zoek hoeft te gaan naar batterijen.

Draadloos gamen

De Tronsmart Mars G01 is voorzien van draadloze technologie. De gamepad werkt op een frequentie van 2,4 GHz en communiceert met de meegeleverde mini usb dongle. Deze werkt plug&play voor Android en Playstation 3. Voor Windows 7 en Windows 8 heb je ook geen driver nodig. Voor Windows XP echter wel. Download hier:

Trilmotoren

technologie tronsmart mars g01Om meer spelbeleving te creëren heeft de fabrikant 2 trilmotoren ingebouwd. Deze worden ook wel vibrators genoemd en Dual Shock. Niet elk spel kan daarmee overweg. Wel leuk dat het is ingebouwd.

Functies

Naast een game besturen kun je ook door de Android interface navigeren dankzij de X-mode. De Tronsmart Mars G01 gamepad heeft 3 modes welke je d.m.v. de selecttoets kun bereiken. Dit is de X-mode, de D-mode en de A-mode. De A-mode staat voor Android mode, Android games dus. De D-mode activeert de D-pad waarbij je weer andere functies krijgt.

PS3 gamepad vervanger

De gamepad van Tronsmart is perfect te gebruiken als vervanger of als uitbreiding voor je Playstation 3. Je hoeft alleen de mini usb dongle in te pluggen en je kunt gamen. De Tronsmart Mars G01 is een volwaardige gamepad dus je zult geen knoppen of functies missen.

Geteste games

De Play store zit boordevol games en er komen elke dag weer mooie titels bij. Het aanbod blijft groeien en er tronsmart mars g01 gameskomen steeds meer games die door de gamepad ook prima ondersteunt worden. Deze gamepad maakt het verschil met de X-mode waardoor hij ook met touchscreen games overweg zou kunnen. Dit in tegenstelling tot andere gamepads.

Spellen die getest zijn en waar de gamepad goed mee kan samenwerken zijn:

Angry Birds Go!  – Asphalt 8 Airborne – Bastion – Block Story – Call of Duty: Strike Team – Canabalt HD – Dead Trigger 2 Dungeon Hunter 4 – Dungeon Quest- Eternity Warriors 2 – EVAC HD – Fifa 14 by EA Sports – Galaxy on Fire 2 HD Gangstar Vegas – Grand Theft Auto: San Andreas – GTA (Grand Theft Auto) Vice City – Incertia Escape Velocity HD LEGO Lord of the Rings – Lego Star Wars The Complete Saga – Leo’s Fortune – LIMBO Game – Metal Slug 3 Mikey Hooks – Minigore 2: Zombies – Modern Combat 4 Zero Hour – Need for Speed Most Wanted – NOVA 3 Near Orbit Oceanhorn – Prince of Persia Shadow&Flame – R Type – Ravensword: Shadowlands – Real Boxing – Real Racing 3 Respawnables – Riptide GP2 – Six guns – Spiral Episode 1 – Star Wars Knights of the old Republic – Table Top Racing Terraria – The Bard’s Tale – The King of Fighters-i 2012 – Tomb Raider I – Wind-up Knight.

Er zijn veel meer spellen dan zojuist genoemd. Test ze uit en laat het d.m.v. een reactie onderaan weten!

Het instellen van de X-mode

De X-mode vereist nog een kleine setup. Niet moeilijk en niet tijdrovend.

Wat er in feite moet gebeuren voor het inpluggen van je mini usb dongle is 2 apps installeren. De apps kun je vooraf op een SD kaart zetten en daarna in je Minix Neo X8 stoppen. Je kunt ze ook via onderstaande linkjes direct proberen te installeren. Let er op dat je in het menu wel aangevinkt hebt dat downloaden van onbekende bronnen vertrouwd is.

 

Zodra je deze 2 APK bestanden hebt geïnstalleerd op je Minix Neo X8 dan kun je de mini usb dongle van de Tronsmart Mars G01 inpluggen.

>>Vervolgens zal een pop-up venster verschijnen. Om de setup door te lopen heb je nog wel even een usb muis of iets van een flymouse nodig. Klik op ‘OK’.

 

>> Een geel icoon zal verschijnen als teken dat de hardware herkend wordt door de app. Klik nu rechtsonder in beeld op de 2 pijltjes naar beneden om de settings op te roepen. Hier stel je bij Input Set in: Nonactivated. De eerstvolgende pop-up selecteer je ‘Go Now’.

>> Ga vervolgens Keyboard en Input om de Gamepad als default in te stellen.

 

Een van Tronsmart’s nieuwste artikelen: de Mars G01 Gamepad. Gamen met deze gamepad is nog veel leuker! Superdesign, goede compatibiliteit en multifunctioneel. Xbox controller layout Werk met erg veel spellen Goede vormgeving 2,4 GHz (usb ontvanger) Oplaadbaar Android navigatie modus ► Tronsmart is bekend van Android producten zoals een MK908II of een Tronsmart Vega Elite. Nu komt Tronsmart ook met een prachtige gamepad welke van alle gemakken is voorzien. De Tronsmart Mars G01 is een zeer veelzijdige gamepad welke niet alleen perfect werkt op Android maar ook op de PC en de PS3. Je kunt hem dus voor meer apparaten…

Review Samenvatting

Gebruiksgemak
Mogelijkheden

8.5

Samenvatting:
Tronsmart Mars G01

Gebruikers Rating: 4.75 ( 1 Stemmen)
85

2 reacties

  1. Hier was ik naar op zoek. Een gamepad die je ook kunt gebruiken om je spel mee op te starten. Zodra ik hem binnen heb en heb getest laat ik een review achter!

  2. Ik heb hem gekocht gebruik hem op de tronsmart s89h krijg call of duty strike team niet aan de praat in geen enkele modus heb echt alles geprobeert nfs most wanted ook niet en ga zo maar door.de apps van de site van tronsmart gehaald alles ingesteld maar ik krijg hem niet werkend HELP AUB asphalt 8 werkt prima maar daar heb je geen programma’s voor nodig mag ook mailen naar me jgunter80@gmail.com.
    Heb ook tronsmart gemaild alles uitgelegd maar krijg niet eens een reactie 🙁

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+