Tips om optimaal gebruik te maken van je TV op je Android-toestel

Het is in de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden, om een mobiele telefoon te gebruiken voor het bekijken van je favoriete series en televisieprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan de Ziggo Go app, of een soortgelijke app van KPN. Hoe zorg je er echter voor, dat je overal een stabiele internetverbinding hebt om het maximale uit deze apps te halen? In dit artikel gaan we hier dieper op in! Vaak zijn de openbare WiFi-verbindingen op campings of in hotels niet krachtig genoeg om de livestream scherp en zonder haperingen af te spelen.

 

Maak van je mobiele telefoon een hotspot

Je zou kunnen kiezen voor het gebruik van je laptop, als je een televisieprogramma of serie wilt bekijken. Om de laptop te kunnen verbinden met het internet, dien je van je Android-toestel in zo’n geval een persoonlijke hotspot te maken. In de instellingen van je toestel wordt deze mogelijkheid geboden. Het is logischerwijs belangrijk, om je persoonlijke netwerk een sterk wachtwoord te geven. Op deze manier voorkom je, dat anderen zich ook op je netwerk aan kunnen melden.

 

Tip: houd er rekening mee dat het internetverbruik via een laptop groter is, dan wanneer je een televisiezender via de apps op je telefoon zelf zou bekijken. Een voordeel aan het gebruik van je laptop is logischerwijs het grotere beeld.

 

Schaf een MiFi router aan om TV te kunnen kijken

Naast de mogelijkheid om van je smartphone een persoonlijke hotspot te maken, kun je ook voor de aanschaf van een MiFi router kiezen. MiFi staat in dit geval voor mobiele WiFi, wat verwerkt zit in een hele kleine router. Deze router dien je te koppelen met een simkaart, waarop je een abonnement met een databundel kunt zetten. Zo heb je altijd en overal toegang tot het internet om bijvoorbeeld televisie of series te bekijken. Let wel, een abonnement is alleen interessant, wanneer je de MiFi router het hele jaar door gebruikt. Meer informatie over de MiFi router vind je op internet.

 

Zou je de MiFi router bijvoorbeeld alleen in de vakanties gebruiken, dan kun je deze met een prepaid simkaart combineren. Veel providers in Nederland bieden losse databundels aan, die je aan het begin van de maand kunt activeren. Aan het eind van de maand verloopt de bundel automatisch. Een ander voordeel aan een prepaid simkaart is het feit, dat je nooit over je tegoed heen kunt gaan. Als je tegoed verbruikt is, zal je de simkaart eerst opnieuw moeten opwaarderen. Dit bespaart je hoge kosten!

 

Download je favoriete series thuis via je WiFi-netwerk

Netflix biedt tegenwoordig de mogelijkheid om series en films thuis te downloaden. Zo kun je deze series ook offline bekijken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld in de trein of op je vakantieadres geen stabiele internetverbinding hebt. Daarbij scheelt het je veel mobiele data, als je deze series of films thuis al gedownload hebt. Het spreekt voor zich, dat je over voldoende ruimte op je Android-toestel moet beschikken om deze functie te kunnen gebruiken. Daarbij wordt de functie niet voor alle films en series aangeboden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+