Supergadget: Rii Mini One i28

gamepad rii mini i28

Rii Mini One i28 een uitstekende all in 1 controller

Met deze controller/gamepad haal je een leuke gadget in huis. Niet alleen goed maar ook ontzettend veelzijdig.

All-in-one G-sensor Touchpad
2,4 GHz Media toetsen Qwerty keyboard

Riitek controller Rii Mini One i28

Vergeet de Mii i8 en stap direct over op de Rii Mini One i28, de opvolger van de i8 is niet alleen mooi om te zien maar werkt net zo goed als de i8 en is een absolute must have voor iedereen die ook maar iets aan elektronica heeft staan.

De i28 heeft een meer samenhangend design en is dus niet alleen handig om te hebben maar ook echt leuk om leuk om te showen.

riitek i28

Design

Van enkel alleen een blik op de foto’s is duidelijk de zien dat Riitek zijn uiterste best heeft gedaan op het design van de Rii Mini One i28. Het is overduidelijk niet alleen een aanwinst voor de handigheid maar ook voor het oog.

Tijdens het ontwerpen en produceren van de Rii Mini One i28 werd niet alleen rekening gehouden met wat er het beste uit zou zien maar ook wat het beste aanvoelt voor de gebruiker. Het moet namelijk zorgen voor een groot gebruikers gemak en geen pijnlijke rode handen wanneer je te lang fanatiek met de i28 bezig bent.

Met een speciaal laagje aan de achterkant van deze Rii mini is de mini niet alleen ideaal voor het spelen van spelletjes maar ligt het ook super comfortabel in de hand tijdens het typen van o.a. chat berichten.

Toetsenbord

Ondanks dat de Rii Mini One i28 zoals de naam al zegt niet een super grote controller is die toch beschikt over een volledig toetsenbord heeft elke knop op het toetsenbord voldoende ruimte en zijn ze makkelijk in te drukken.

Zo staan ook alle toetsen los van elkaar wat ervoor zorgt dat jij je geen zorgen hoeft te maken over onhandige typefoutjes omdat alle toetsen op elkaar gedrukt zitten.

Bij het gebruik van het toetsenbord van de Rii Mini One i28 valt het je direct op dat de toetsen prettig in te klikken zijn, waarna direct een bevestiging klikje volgt. De i28 is zeer geschikt voor langdurige chat sessies met je vrienden en familie of voor het versturen van belangrijke e-mails aan grote klanten van het werk.

knoppen rii mini i28

Navigatietoetsen

Op een echt toetsenbord mogen de navigatietoetsen natuurlijk niet missen, zo heeft de Rii Mini One i28 deze ook. De navigatietoetsen zijn niet zoals gewoonlijk onderin maar juist bovenin geplaatst.

Dit is niet alleen mooi weggewerkt maar ook handig voor het spelen van allerlei games, je duim kan hier uitstekend bij en wordt niet belemmerd door allerlei knoppen tijdens het spelen.

Aan de andere kant bevindt zich nog een ronde knop, dit zijn de mediacontrols. Deze dienen voor het pauzeren, volume, stoppen en of starten van jouw media, denk hierbij aan het gebruikersgemak dat jij krijgt bij het luisteren van muziek of tijdens het kijken naar films.

Touchpad

Het touchpad bevindt zich tussen de ronde navigatie toetsen, het touchpad op de Rii Mini One i28 is mooi weggewerkt en past prima in het gehele ontwerp.

Tegen verwachtingen in heeft het touchpad van de Rii Mini een erg groot bereik en kan je met een veeg al bereiken waar jij wilt zijn op het scherm. Meerdere malen je vinger over het touchpad bewegen is dus niet nodig.

 

G-Sensor

De Rii Mini One i28 heeft kort gezegd echt alles wat je maar wilt van een all in one controller, ondanks dat de controller voor een prikje te koop is krijg je zelfs een Gyroscopische sensor die ingebouwd in de controller zit.

De G-Sensor registreert en berekend elke beweging van de i28 nauwkeurig en houdt ook de positie van de controller bij. Dit houdt in dat jij jouw controller zelf kan gebruiken om over het scherm te navigeren. Mocht je dit onhandig vinden of kan je er niet aan wennen, dan kan je het uitschakelen en gewoon het touchpad gebruiken.

Backlight

De Rii Mini One i28 zou de i28 niet zijn als deze handige functie niet in de controller verwerkt zat. Door slechts een druk op de knop licht jouw hele controller op en zijn alle toetsen direct zichtbaar, hoe donker het ook is jij zal altijd goed gebruik kunnen maken van jouw controller.

backlight rii mini i28

Bereik

Het is natuurlijk van uiterst beland dat jouw controller een goed bereik heeft en dat jij niet recht voor een scherm hoeft te blijven zitten zodat alles doorkomt.

De i28 heeft een uitstekend bereik, de fabrikant beloofd een bereik van 10 meter en dat is ook wel goed te halen, omdat de controller gebruik maakt van 2,4 GHz RF technologie hoef je niet in zicht te blijven van de ontvanger, als deze dus ergens achterin een tv moet levert dit geen complicaties op bij het bereik.

Accu opladen

In tegenstelling van je normale afstandbediening heb je voor de Rii Mini One i28 geen batterijen nodig, door de ingebouwde Lithium accu kan jij jouw controller opladen wanneer het jou uitkomt.

De controller maakt gebruik van een veel gebruikte usb ingang, de micro usb. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ooit je oplader kwijtraakt, de kabels zijn makkelijk te vinden en kosten niets, wellicht heb je er thuis al één liggen.

Reactievermogen

Een goede controller heeft totaal geen merkbare vertraging tussen jou klik op de knop en het uitvoeren van de bijhorende actie.

Uit ervaring blijkt dat de Rii Mini One i28 hier ook totaal geen last van heeft en de verbinding tussen ontvanger en controller is dus uitmuntend.

Compatibiliteit

De all in one controller van Riitek is te gebruiken op vrijwel elk apparaat, zover is het getest op android, mac en windows apparatuur waar hij op alle drie uitstekend en naar behoren werkte.

 

Rii Mini One i28 een uitstekende all in 1 controller Met deze controller/gamepad haal je een leuke gadget in huis. Niet alleen goed maar ook ontzettend veelzijdig. All-in-one G-sensor Touchpad 2,4 GHz Media toetsen Qwerty keyboard ► Riitek controller Rii Mini One i28 Vergeet de Mii i8 en stap direct over op de Rii Mini One i28, de opvolger van de i8 is niet alleen mooi om te zien maar werkt net zo goed als de i8 en is een absolute must have voor iedereen die ook maar iets aan elektronica heeft staan. De i28 heeft een meer samenhangend design…

Review Samenvatting

Gebruiksgemak
Mogelijkheden

8.2

Samenvatting:
Rii Mini One i28

Gebruikers Rating: 3.09 ( 4 Stemmen)
83

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+