Philips 55 inch Android TV – 55PFS8109

philips 55fps8109

De Philips 55PFS8109 is een Philips Android TV uit de 8100 serie.

 

55 Inch (139cm) Full HD Led Actieve 3D
Android 4.2.2 RJ45 LAN + Wifi Quad Core chip
3 USB poorten (full size) Camera Twin Tuner
 v.a.

infoPhilips is een van de eerste die een Android TV op de markt brengt. De 8100 serie van Philips is een Android serie welke de naam Smart TV eindelijk kracht bij zet.

De 55PFS8109 is een zeer complete Android TV met alles er op en er aan. Zo heeft deze flinterdunne televisie een Full HD LED scherm met een afmeting van 55 inch wat gelijk is aan 139 cm (diagonaal gemeten). Deze Smart TV is voorzien van een actieve 3D waarbij je 2 brillen gratis krijgt. De ingebouwde camera is deels voor de besturing en kan ook gebruikt worden voor aps zoals Skype. Met Skype kun je bijvoorbeeld gratis bellen via het internet met beeld. De microfoon in de afstandsbediening is om gesprekken te voeren via de Skype app of om stemcommando’s te gebruiken voor de bediening. De ingebouwde Twin Tuner maakt het mogelijk om 2 programma’s tegelijkertijd te kijken of een ander programma op te nemen.

philips 8109 cameraInteractie met je tv

De nieuwe Philips 8109 Android TV kun je niet alleen met je afstandsbediening besturen maar ook met handbewegingen en je stem. De slimme afstandsbediening heeft toetsen, een muispad en een microfoon waar je stemcommando’s kunt inspreken. Zoeken wordt hierdoor nog makkelijker. De Android TV zelf heeft een ingebouwde camera welke handbewegingen herkent. Wil je het geluid harder of zachter dan kun je dat met een handbeweging regelen. Ook kun je een Smartfoon gebruiken als afstandsbediening om bijvoorbeeld stemcommando’s in te geven.

Twin Tuner

twin tuner philipsMet deze Android TV van Philips kun je 2 zenders tegelijkertijd kijken of een zender kijken en een andere zender opnemen. Zo kunt je bijvoorbeeld een voetbal wedstrijd in de gaten houden terwijl je bijvoorbeeld een film kijkt. Mocht je niet beschikken over een slim tv kastje die voor je kan opnemen dan heb je gelukkig deze Smart TV nog die dat voor je kan regelen. Tunerspecs: DVB-T/T2/C/S/S2.

 

Bellen en gebeld worden

skype android tvMet de Philips 55PFS8109 kun je bellen en gebeld worden. De handige Skype app zorgt daar voor. Deze Android TV is voorzien van een ingebouwde camera zodat degene waarmee je belt jou kan zien. De afstandsbediening gebruik je als microfoon, daar praat je dus tegen. Heeft de ander ook een webcam dan krijg je deze ook in beeld te zien. Zo kunnen je bellen met beeld! Bellen via Skype is naar andere Skype gebruikers helemaal gratis. Skype heeft een universeel netwerk dus je kunt ook met iemand bellen die Skype op zijn telefoon heeft of op de computer. Naast bellen kun je ook gratis chatten met Skype. De afstandsbedieing van de 8109 heeft een Qwery keyboard waardoor typen erg makkelijk gaat.

Downloaden vanuit de Google Play

google play android tvMet de Philips 55PFS8109 Android TV heb je toegang tot de Google Play Store waar je 1 miljoen apps kunt vinden. Veel apps zijn gratis te downloaden. De Google Play wordt ook uitgebreid met Films dus je kunt ook een film kiezen en kijken. Spelletjes die download je gewoon. Door de in-app aankopen zijn veel spellen gratis geworden. Koppel een controller aan je tv en speel games. De Google Play Store staat bomvol leuke dingen.

Ambilight

55pfs8109 ambilightMet Ambilight wordt een bepaalde sfeer gecreëerd doordat de kleuren op het scherm ook op de muur achter de tv worden geprojecteerd. Normaal werkt Ambilight alleen goed op een lichte muur maar deze Philips 55PFS8109 past zich aan de muurkleur aan. De Ambilight is voorzien van een gamemodus en een woonkamerlicht modus.

Deze tv heeft een vierzijdige Ambilight.

 

beeldscherm specsBeeldscherm specificaties

 • De Philips Android TV beschikt over een Full HD LED display van 55 inch (139cm) doorsnede.
 • De maximale schermresolutie is 1920 x 1080p.
 • Voorzien van Active 3D weergave en geschikt Full Screen te gamen met 2 spelers op 3D.
 • Het beeldformaat is 16:9 en heeft een helderheid van 450 cd/m2.
 • Op beeldverbeteringsvlak heeft deze Android TV:
  Perfect Pixel HD | Micro Dimming Pro | Lokaal contrast | Perfect Natural Motion | 800 Hz

internet iconVerbinden met internet

De Philips Android TV is te verbinden met een eigen netwerk / internet via Wifi (802.11N) of via Ethernet (LAN RJ45)

android tv bedienenBedieningsmogelijkheden

Afstandsbediening

De standaard afstandsbediening beschikt over een G-sensor (bewegingssensor) welke de muisaanwijzer op het beeldscherm laat bewegen. Daarnaast is er aan de onderzijde een Qwerty toetsenbord aanwezig en de afstandsbediening is voorzien van een microfoon.

Delen en opslag

De Philips 8100 Android TV serie is geschikt voor Cloud TV en Cloud Explorer, Dropbox, SimplyShare, Multiroom Client en Server en is gecertificeerd voor Wifi Miracast.

Ingebouwde camera

De ingebouwde camera kan overweg met de Skype app en kan worden gebruikt voor handgebaren om de tv mee te bedienen.

firmware iconFirmware

De 8100 serie van Philips Heeft een automatisch upgradewizzard voor de firmware. Daarnaast kun je de firmware laden via een usb stick of zelf online firmware downloaden.

android icoonAndroid specificaties

De Philips 8109 serie is voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean.

Vooraf zijn de volgende apps geïnstalleerd:

 • Google Chrome Browser
 • Youtube
 • Spraakgestuurd zoeken
 • Google Play Movies
 • Google Play Music
 • Uitzending gemist
 • Netflix (hiervoor is een abonnement nodig anders werkt het niet)
 • Online videotheek
 • Skype
 • Facebook
 • Twitter

De opslagruimte om zelf apps op te slaan bedraagd 1,6 GB

philips tv geluidAudio

De 55FPS8109 is voorzien van stereo geluid waarbij een subwoofer aanwezig is. Het RMS vermogen is in totaal 30 Watt.

Er zijn diverse audiofeatures aanwezig zoals: Dynamic Bass Enhancement, DTS premium, 3D Surround sound en Ambi wOOx.

 

chipProcessorkracht

De Philips 55PFS8109 (8100 serie) beschikt over een Quad Core processor. Het type is helaas onbekend.

aansluitingenAansluitmogelijkheden

4x HDMI aansluiting 3x USB poort 1x YPbPr component ingang
1x Scart 1x IEC75 antenne ingang 2x Satelliet ingang
2x CI+ 1x RJ45 LAN Ethernet 1x Digitale Audio uitgang (optisch)
1x Audio L/R input 1x Hoofdtelefoonaansluiting

55pfs8109 aansluitingen

55pfs8109 aansluitingen

De Philips 55PFS8109 is een Philips Android TV uit de 8100 serie.   55 Inch (139cm) Full HD Led Actieve 3D Android 4.2.2 RJ45 LAN + Wifi Quad Core chip 3 USB poorten (full size) Camera Twin Tuner ► v.a. Philips is een van de eerste die een Android TV op de markt brengt. De 8100 serie van Philips is een Android serie welke de naam Smart TV eindelijk kracht bij zet. De 55PFS8109 is een zeer complete Android TV met alles er op en er aan. Zo heeft deze flinterdunne televisie een Full HD LED scherm met een afmeting van 55…

Review Samenvatting

Beeldkwaliteit
Mogelijkheden

8.5

Samenvatting:
Philips 55PFS8109 Review

Gebruikers Rating: 2.26 ( 18 Stemmen)
84

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+