Nieuwe Sony Android TV’s

Vanaf februari 2015 komt Sony met nieuwe Android TV’s. Alle Android toestellen hebben een Ultra HD (UHD) beeldscherm welke de nieuwe 4K resolutie aan kan. Dit is goed voor 3840 x 2160 pixels. UHD (2160p) is de opvolger van de Full HD (1080p). Hierbij is het beeld 2x zo scherp.

De Sony Android TV’s zijn allen BRAVIA tv’s. BRAVIA staat voor Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture. Sinds 2005 voeren alle HD Sony tv’s het BRAVIA logo.

Krachtige 4K X1 chip

sony-4k-x1-chipSony heeft een krachtige 4K X1-processor welke het beeldspektakel verzorgd. De X1 chip zorgt er voor dat lagere resoluties worden opgeschaald naar 4K. De bron staat hier dus los van. Dit betekent dat als je een DVD opzet, welke slechts een resolutie heeft van 576p, deze wordt opgeschaald naar 2160p. Het beeld wordt dus nog scherper. Dit werkt ook voor Blu-ray en video’s vanaf het internet.

De X1 processor van Sony zorgt meer dan alleen voor een geavanceerde detailverbetering. Ook is er een geavanceerde kleurmapping welke kleuren levensechter over laat komen. De dynamische contrastverbetering zorgt voor dieper zwart en heldere lichte kleuren.

Super dun

De nieuwe UHD Android TV’s van Sony gaan superdun worden. Op dit moment de dunste UHD welke slechts 4,9mm dik is. Het beeldscherm is frameloos waardoor er dus nagenoeg geen randen zijn. Tegen de muur aan lijken de tv’s net een schilderij.

Android TV modellen

Hieronder vind je 8 verschillende Sony Android TV series terug. Een aantal series beschikken over een range van Android TV’s welke van verschillende afmetingen (beelddiagonalen) zijn. De verschillende series kunnen weer ondergebracht worden in een X-lijn en een W-lijn.

 

Verbeterde Audio

Niet alleen is er gewerkt aan beter en scherper beeld maar ook aan beter geluid. De X93C en de X94C serie hebben beide High-resolution Audio. Normaal is CD-kwaliteit van 44.1kHz samples al goed te noemen maar Sony overtreft dit met 96kHz samples. Een zeer hoge audio kwaliteit dus voor een loepzuiver geluid.

Sony’s Android TV functie

android-sony-braviaWat de nieuwe Sony tv’s speciaal maakt is dat ze voorzien zijn van Android. Het Android besturingssysteem zorgt er namelijk voor dat de televisie voorzien wordt van enorm veel nieuwe mogelijkheden. Sony presenteert de Android TV’s met Android 4.4.2 Kitkat. Later dit jaar zal er een update verschijnen met Android 5.0 Lollipop. Updaten kan via het internet en via een usb stick.

Een video delen vanaf je telefoon gaat bijvoorbeeld supermakkelijk. De Android TV’s zijn Google Cast Ready wat betekent dat je met iedere moderne Smartfoon of Tablet je content kunt delen op de tv.

De Smartfoon wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt als fototoestel. Je hebt hem namelijk altijd bij je en kan op ieder gewenst moment foto’s maken. Mocht je de foto’s met z’n allen willen bekijken dan kan dat eenvoudig via je Android TV van Sony. PhotoSharing Plus maakt dit kinderlijk eenvoudig.

Voor de Gamers is er Google Play Game. Uit de Google Play store kun je enorm veel spellen downloaden en met z’n 2en tegelijkertijd gamen op bijvoorbeeld een split-screen. Ieder zijn eigen gamepad.

Uiteraard kun je met de Android TV van Sony lekker snel internetten. Een mooie feature is dat Voice Search via je Smartfoon wordt ondersteunt. Je opent de app op je telefoon en spreekt daar een zoekopdracht in. De zoekopdracht wordt verstuurd naar je tv en die gaat het op internet zoeken. De stembesturing werkt ook verrassend goed in het Nederlands. Het is wel belangrijk om duidelijk te spreken.

Afstandsbediening

De High-Tech afstandsbediening welke standaard wordt meegeleverd beschikt over een touchpad welke we ook van de laptop kennen. De maakt scrollen over het beeld erg makkelijk. Ook op de afstandsbediening is een microfoon aanwezig waarmee je spraakopdrachten kunt invoeren.

sony-android-tv-afstandsbediening

Films en series kijken

Netflix kennen de meeste mensen intussen welke het mogelijk maakt om films en series on-demand te kijken. Dit betekent dat je uit een virtuele videotheek een film of serie kiest en de tv speelt het direct voor je af. Deze virtuele videotheek staat op het internet en Netflix is de streamingsdienst.

Er zijn meerdere alternatieven voor Netflix waaronder Popcorn Time. Ook heeft Google niet stilgezeten en een video streamingsdienst opgezet. In tegenstelling tot Netflix betaal je bij Google per film. Wel krijg je de mogelijkheid bij Google Play Video om hagelnieuwe films te kijken wel net uit de bioscoop zijn.

google-play-video-android-tv

 Sony Android TV kopen

Koop een Android TV online en laat hem lekker thuis bezorgen. Hieronder tref je een aantal goede online winkels waar je terecht kunt voor een Sony Android tv.

Winkel  Naar de online winkel
BCC bcc-logo [button-blue url=”http://www.bcc.nl/tradetracker/?tt=665_12_195243_&r=%2Fbeeld-en-geluid%2Ftelevisie%2Fled-televisie%3Ffh_location%3D%252F%252Fcatalog01%252Fnl_nl%252Fcategories%253C%257Bcatalog01_u4%257D%252Fcategories%253C%257Bcatalog01_u4_u4c1%257D%252Fcategories%253C%257Bcatalog01_u4_u4c1_u4c1f1%257D%252Fbrand%253E%257Bsony%257D%23layer-nav-container” target=”_self” position=”left”]Bekijk[/button-blue]
Bol.com bol-logo [button-blue url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=33130&f=TXL&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Felektronica%2Fzoekresultaten%2FN%2F8300%2Ffilter_N%2F4282756070%2Fsc%2Fs_elec_scr%2Fsearchtext%2Fsony%252Btv%2Findex.html&name=androidtv” target=”_self” position=”left”]Bekijk[/button-blue]

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+