Minix Neo X8-H Android TV Box

MINIX NEO X8H REVIEW

Neo X8H review

Ons geduld wordt beloond met deze prachtige Minix Neo X8H Android TV Box.

Op deze pagina kun je een uitgebreide review lezen over de Minix Neo X8H.

Om te beginnen zijn er 2 verschillende Neo X8 boxen: De Neo X8 en de Neo X8H. Zoals je wellicht al gelezen hebt lijken deze boxen aan de buitenkant sprekend op elkaar maar zijn er een paar hele kleine verschillen.

Wil je alleen de verschillen weten tussen de 2 boxen, lees dan hier het verschil tussen Neo X8 en Neo X8H?

Minix is een bekende fabrikant als het gaat om Android TV boxen. Wij vinden Minix een van de beste omdat ze kwalitatief hoogwaardige boxen maken met goede elektronica, degelijke behuizingen en aansluitingen en een zeer goede firmware support. Daarnaast hebben de voorgangers, welke de Minix Neo X7 en de X5 waren, zeker bewezen dat je beslist een Minix Android TV box moet hebben.

De Minix Neo X8H is de luxe uitvoering welke kenmerkt wordt door de letter H in het typenummer en een andere bredere antenne. Voor de rest zien de boxen er identiek uit.

scherm neo x8

Wat is een Minix Neo X8H

Ben je nog niet zo bekend in de werelf van Android TV boxen dan geven we je een korte introductie. De Minix Neo X8H is een kleine krachtige mini computer welke Android als besturingsysteem heeft. Dit kastje sluit je met een HDMI kabel op je tv aan en op die wijze krijg je een echte Smart TV. Vergeet de Smart TV’s die je in de winkel kunt kopen omdat die het bij lange na niet halen bij een Android TV Box.

Op je tv krijg je een complete Android omgeving waar je van alles kunt doen. In het beeld heb je een homescreen die je helemaal naar wens kunt inrichten en daarbij je favoriete apps en widgets kunt positioneren. Ook een eigen (live) achtergrond is uiteraard mogelijk. Je kunt de Minix Neo X8H vergelijken met een dure smartfoon of tablet waarbij het lcd scherm je tv is geworden.

homescreen neo x8 screenshot neo x8h

De specificatie van de Minix Neo X8H in een notendop zijn:

 • Quad Core CPU welke op 2.0 GHz draait
 • Octo Core GPU (videochip) welke klaar is voor 2160P, voor sommige beter bekent als 4K Ultra HD
 • 2 GB RAM geheugen
 • 16 GB Opslag geheugen (uitbreidbaar)
 • Wifi (Dual Band) – Bluetooth – HDMI – Dolby Digital en DTS
 • Android 4.4.2 Kitkat

mogelijkheden neo x8h

Wat kun je met een Minix Neo X8H

Je kunt net als een tablet of smartfoon video kijken maar dan op je tv. Ook kun je heel eenvoudig het internet op, muziek luisteren, bellen, gamen en ga zo maar door. Dit allemaal op de hoogst haalbare tv resolutie van 4K (2160P). Zoals hierboven is te lezen beschikt de Neo X8H over zeer krachtige hardware. Dit allemaal lees je hieronder in de review.

Video films afspelen

Fils afspelen als de beste. Er zijn weinig mediaspelers die al een resolutie van 2160P Ultra HD ondersteunen. De Minix Neo X8H heeft daar geen moeite mee. Heb je nog geen tv die de nieuwe 4K (4K2K) resolutie ondersteunt dan is er niets aan de hand. De Minix Neo X8H is ook backwards compatibel en kan 480i/p, 576i/p, 720i/p, 1080i/p en 2160p moeiteloos aan.  Ook een HD-ready tv is dus geschikt zolang hij maar over een HDMI aansluiting beschikt.

Films kun je afspelen van diverse bronnen. Zo kun je films afspelen via het internet wat men ook streamen noemt. Er zijn meerdere online diensten die dit mogelijk maken. Een daarvan is het uiterst populaire Netflix. Daar kies je een film of serie uit, klikt op play en de film speelt direct. Hier is alleen een abonnement voor zo’n 8 euro per maand voor nodig maar je kijkt ongelimiteerd. Netflix krijgt inmiddels concurrenten welke een soortgelijke dienst gratis aanbieden.

Ziggo en UPC hebben al hun eigen app ontwikkeld waar je ook films en tv mee kunt kijken en je krijgt er nog een persoonlijke tv gids bij. Heb je dus bij een van deze je internet/tv abonnement dan kun je extra profiteren van de online diensten.

Uiteraard kun je ook video’s en andere media vanaf je eigen netwerk of vanaf eigen media afspelen. Denk hierbij aan een PC, Xbox, NAS (netwerk hardeschijf), een usb hardeschijf, een usb stick een SD kaart of een ander geschikt DLNA apparaat.

netflix kijken android

 

Gamen

De Minix Neo X8H is zeer geschikt om spellen mee te spelen. Deze Android TV Box is een heuse concurrent geworden voor de Xbox en Playstation. Niet alleen omdat hij goedkoper is maar ook omdat de games bijna gratis worden weggegeven. Er zijn erg veel gratis spellen te downloaden. De spellen die wel geld kosten, kosten vaak hooguit een paar euro.

Grote spelfabrikanten die ook voor Playstation en Xbox games ontwikkelen zijn ook al aan de slag gegaan voor Android en ontwikkelen serieuze games met HD kwaliteit. Hierdoor wordt gamen op het Android plaform naar een hoger niveau getild.

Games kun je op verschillende manieren besturen. Dit kan met een Flymouse maar ook met een gamepad. Een gamepad kun je bijvoorbeeld via usb koppelen of via Bluetooth. Er zijn meerdere gamepads te koop die direct werken. Heb je al een gamepad thuis liggen dan is de kans groot dat je die gewoon kunt koppelen. Denk aan een PS3 controller bijvoorbeeld. Een Flymouse is weer geschikt om touchscreen games mee te besturen.

Hieronder laten we je een filmpje zien van een populair racespel genaamd Asphalt 8. Deze game doet ons denken aan de titel Burnout die eerder voor de Playstation verschenen is.

 

Internetten

google chromeZonder internet is ondenkbaar. Voor velen een ware nachtmerrie. Gelukkig is de Minix Neo X8H hier heel goed in. Internetten gaat razend snel en je kunt elke website bezoeken die je maar wilt. Je kunt de Neo X8H via Wifi koppelen met je router of accespoint maar ook via een ethernet (LAN) kabel.

Kies je favoriete browser die je gewend bent om mee te surfen op internet. Wij raden je Google Chrome aan die al standaard tussen de apps staat. Google Chrome biedt voordelen omdat vele Google diensten al geïntegreerd zitten en je hierdoor makkelijk kunt switchen en het een persoonlijkere ervaring geeft.

Uiteraard kun je elke browser gratis downloaden uit de Google Play store. Jij bent de baas.

E-mailen

Semail icoontandaard is er al een Gmail app aanwezig maar als jij liever een ander e-mail programma gebruikt is dat ook goed. Deze download je gewoon in de Google Play store waar je ongelimiteerd toegang hebt.

Met de Minix Neo X8H stuur je heel eenvoudig een e-mailtje of bekijk en beheer je emails. Emailen kan dus lekker vanaf de bank.

Zo meteen heb je de pc echt niet meer nodig. Deze box is een alleskunner.

Youtube

icoon van youtubeOm Youtube kun je niet meer heen. Even snel een filmpje kijken of een muzieknummertje opzoeken. De Youtube app is standaard al geïntegreerd zodat je sneller en makkelijker je favoriete video’s kunt opzoeken, bekijken en luisteren. Uiteraard ben je niet verplicht de app te gebruiken en kun je ook gewoon via internet daar naartoe.

Spraakcommando’s

voice icoonBestuur je Minix Neo X8H met je stem! Er is een microfoon aansluiting aanwezig waar je een microfoon op aan kunt sluiten. Dit geeft je de mogelijkheid om in de Google zoekmachine een zoekopdracht in te spreken. Ook Google Now en andere apps kunnen hier ook gebruik van maken. De toekomst is hiermee toch een stukje dichterbij dan je dacht.

Een webcam kun je ook aansluiten. De meeste webcams zijn voorzien van een ingebouwde microfoon.

Muziek luisteren

music neo x8Houd je van muziek dan is de Minix Neo X8H de beste keuze. Hij beschikt over een optisch digitale uitgang welke je met je Home Cinemaset zou kunnen verbinden. De Minix Neo X8H ondersteunt DD (Dolby Digital) en DTS welke voor surround geluid staan. Hem je geen Home cinemaset dan kun je ook gewoon het geluid via de tv horen omdat het geluid ook over de HDMI kabel gaat.

Er zijn talloze apps waar je muziek mee kunt afspelen. Er zijn zelfs apps die voor jou de clip erbij zoeken, songteksten en mooie animaties weergeven op de tv. Keuze zat in de Google Play store.

Skype

skype icoonVeel mensen hebben wel eens gehoord van Skype. Skype is een gratis platform waarmee je kunt bellen en chatten met elke andere Skypegebruiker. Het maakt dus niet uit of de ander achter een Windows computer zit of een Mac Book van Apple. Skype is Skype.

Met deze mooi Minix Neo X8H kun je ook Skypen met een willekeurige andere Skypegebruiker. Dit betekend dus gratis bellen en gratis chatten via je tv!

Voor bellen heb je de microfoon nodig. Wil je bellen met beeld dan sluit je een webcam aan waar ook een microfoon is ingebouwd. Fantastisch toch?

Facebook

icoon facebook Ook is er een Facebook app waarmee je handig en snel je Facebook pagina kunt beheren en bekijken. Facebook games spelen is dan ook geen enkel probleem. Ook zonder de app kun je natuurlijk naar Facebook toe maar de app maakt het je net iets makkelijker.

Blijf op de hoogte en Like onze Facebook pagina.

Twitter

icoon twitterOok Twitter op een supergroot beeldscherm, wat je tv is, is mogelijk. De Twitter app maakt het je makkelijk om Tweets te posten en te lezen.

Berichten typen gaat het makkelijkst via toetsenbord of met een Flymouse welke over een toetsenbord geschikt. Minix heeft zelf een goede Flymouse uitgebracht met toetsenbord ingebouwd. Dit is de Minix Neo A2.

Een alternatief hiervoor is de Mele F10 welke ook een zeer fijne Flymouse is welke direct werkt op de Minix Neo X8H.

XBMC

XBMC is een hele mooie app die video en muziek bestanden heel mooi weergeeft. Met XBMC krijg je hoesjes te zien en informatie. Deze zaken kan XBMC zelf allemaal ophalen vanaf het internet.

Met XBMC speel je niet alleen eigen films en muziek af maar ook content vanaf het internet (streamen).  XBMC is erg uitgebreid en een must-have app voor de medialiefhebber. XBMC is overigens gratis te downloaden. Omdat XBMC ontzettend veel mogelijkheden kent kan het voor sommige mensen lastig zijn om alles goed in te stellen.

Ook Minix heeft een eigen XBMC versie uitgebracht welke het erg goed doet. XBMC zorgt voor extra plezier en filmbeleving.

xbmc android minix

Miracast app

Kloon het beeld van je Android tablet of Android smartfoon met de Miracast app. Hierdoor kun je makkelijk foto’s en videobestanden delen met je vrienden en zichtbaar maken op de tv. Dit is helemaal draadloos en je hebt dus geen kabeltje nodig.

Airpin app

Ook mensen met een iPhone of iPad kunnen hun beeld klonen met Airpin. Net als met Miracast kun je foto’s en video’s delen via je eigen draadloze netwerk.

Enorme keuze aan apps

De Minix Neo X8H heeft ongelimiteerde toegang tot Google Play welke ruim 1 miljoen apps telt die je heel gemakkelijk kunt downloaden. Het overgrote deel is gratis en dat maakt het zo leuk. Voor de apps waarvoor je wel moet betalen zijn de kosten redelijk laag. De betaalde apps variëren tussen de 50 cent en de 1 à 2 euro. Maak hiervoor een account aan bij Google en koppel deze aan je creditcard of Paypal account. Paypal is gratis en kun je met je eigen bankrekening koppelen. Het bedrag dat je uitgeeft wordt later van je bankrekening afgeschreven. Paypal is een van de veiligste betaalmiddelen op het internet.

 

De Neo X8H van binnen

minix neo x8 binnenDe Minix Neo X8H heeft zeer indrukwekkende specificaties. Zeker als je de prijs nog eens goed bekijkt. Je krijgt absoluut waar voor je geld. De Neo X8H is absoluut het neusje van de zalm.

De Processor

Bij de Minix Neo X8H is er een all-in-one processor gekozen welke ook wel bekend is als een SoC processor. SoC staat voor System on a Chip. Dit wil zeggen dat er meerdere processoren in een jasje zijn ondergebracht. Denk aan de CPU en de GPU die samen zijn gebracht. Dit heeft meerdere voordelen. Zo zijn de communicatielijnen korter waardoor snelheid toeneemt. Ook hoeven niet meerdere chips gekoeld te worden omdat alles gecentraliseerd is. Nog een ander pluspunt is de prijs van de chip.

Bij de Minix Neo X8H is er gekozen voor een Amlogic S802H processor. De letter H achter de modelnaam X8H is afkomstig van de processor. De processor is een van de verschillen tussen de Neo X8 en de Neo X8H.

Zo heeft de Neo X8 een Amlogic S802 processor en de Neo X8H een Amlogic S802H processor. In beide processoren is de CPU en GPU gelijk maar bij de H uitvoering is er nog een extra chip aan toegevoegd welke de Dolby Surround (DD + DTS) regelt. Ben je dus een audio liefhebber en hecht je waarde aan DD en/of DTS dan moet je beslist voor de Minix Neo X8H gaan.

minix neo x8 processorCPU in de Amlogic S802H

De CPU staat voor de centrale processing unit waar al het rekenwerk plaats vindt. De CPU zorgt voor de verwerking van taken en het opstarten en draaien van apps. Hoe sneller en hoe krachtiger de CPU, hoe sneller alles gaat.

Bij de Minix Neo X8H krijg je een Quad Core CPU wat betekend dat hij feitelijk 4 CPU’s heeft. Deze CPU’s draaien op een snelheid van 2.0 GHz.

Dit staat garant voor een snelle verwerking van apps en een goede multitasking.

GPU in de Amlogic S802H

De GPU staat voor de grafische interface oftewel de video chip. De GPU maakt de Minix Neo X8H bijzonder omdat hij namelijk geschikt is voor de nieuwe 4K2K resolutie welke ook alleen 4K genoemd wordt.

De meeste kennen wel Full HD / 1080P. De 4K resolutie is een stapje verder namelijk Ultra HD (UHD) 2160P. De resolutie is verdubbeld, dus 2x zo scherp als Full HD.

1080P heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. 2160P (4K) heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels. De 3840 pixels zijn horizontaal welke voor het gemak worden afgerond naar 4000. Dit is 4K. De 2160 pixels 4k 2160pverticaal is afgerond 2000 dus 2K. Daarom wordt de 2160 Ultra HD ook wel 4K2K genoemd.

Heb je geen tv die de nieuwe 4K resolutie aankan dan is er gelukkig niets aan de hand. De Minix Neo X8H kan ook overweg met lagere resoluties. 480p / 576p (DVD kwaliteit) / 720P (HD) / 1080P (Full HD) en 2160 (UHD) zijn dus geen enkel probleem.

De specificaties van de GPU – In De Amlogic S802H zit een Octa Core video chip. Octa staat voor 8 wat betekend dat er in feite 8 video chips aanwezig zijn! De video chip is een Mali 450 welke afkomstig is van een bekende chip fabrikant ARM. Amlogic heeft dus een ARM GPU processor in de S802H gestopt.

Niet alleen is deze sterke videochip geschikt voor hoge kwaliteit videobeelden af te spelen maar ook voor zware HD games. Hier heeft hij geen enkele moeite mee. Hierboven in de review heb je al een stukje kunnen lezen over de gaming en mogelijkheden. Er zijn nu al een kleine 50 HD titels beschikbaar naast alle duizenden andere games. We staan nog maar aan het begin en hebben een mooi vooruitzicht.

RAM geheugen

geheugen minix neo x8De Minix Neo X8H beschikt over meer dan voldoende RAM werkgeheugen, namelijk 2 GB RAM! Eigenlijk mogen we het zeer royaal noemen i.c.m. het Android 4.4.2. Kiktat besturingsysteem.

Android 4.4. Kitkat heeft namelijk veel minder RAM geheugen nodig om efficiënt te kunnen werken. Dit was heel anders bij de vorige Android versies.

Je hebt dus meer dan voldoende geheugen beschikbaar. Het RAM geheugen is de plek waar je apps worden ingeladen bij het starten. Veel vrij geheugen versoepelt o.a. ook multitasking.

Opslag capacteit

16 gb flashDe Minix Neo X8H beschikt over 16 GB opslag geheugen. Dit is 8 GB meer dan zijn broertje de Neo X8. De 16 GB wordt voor een heel klein deel gebruikt door het Android 4.4.2. Kitkat besturingsysteem. De rest is helemaal voor jou. Hier kun je dus je filmpjes, apps, games, muziek en andere dingen stallen.

Denk je niet genoeg te hebben dan kun je uitbreiden met een SD kaart. Het SD kaart slot kan worden voorzien van een normaal formaat SD kaart en de maximale grootte van 32 GB. Als je deze inzet als geheugenuitbreiding dan kun je de 16 GB en de 128 GB bij elkaar optellen. 144 GB in totaal dus aan opslag.

Uiteraard kun je veel beter films op een hardeschijf opslaan. Een netwerkhardeschijf (NAS) is natuurlijk het allermooist. Gebruik je een online storage of iets van Netflix dan heb je het niet eens nodig.

Aansluitmogelijkheden op de Neo X8H

De Minix Neo X8H is voorzien van erg veel aansluitingen. Zijn broertje de Neo X8 heeft overigens dezelfde aansluitingen.

HDMI – Met de HDMI aansluiting verbind je de Minix Neo X8H met de tv. Het beeld en geluid loopt via de HDMI aansluiting dus bij een normale opstelling heb je aan een kabel genoeg.

De HDMI aansluiting is overigens van de versie HDMI 1.4b welke tevens HDMI-CEC ondersteuning biedt. Dit zorgt voor de communicatie tussen twee apparaten. Je zou dus met de afstandsbediening van je tv in theorie ook de Minix kunnen bedienen.

Optical out – De optisch digitale uitgang is bedoeld om de Minix Neo X8H aan te sluit op bijvoorbeeld een Home Cinema set. Deze aansluiting draagt je dolby surround signaal over. De Neo X8H is geschikt voor DD en DTS. DD staat voor Dolby Digital en DTS staat voor Dolby Theatre System.

De optisch digitale uitgang wordt ook wel ‘optical’ of ‘spdif’ genoemd.

USB – In totaal heeft de Minix Neo X8H 4 USB poorten waarvan 3 in het normale formaat. Je kunt hier dus rechtstreeks allerlei USB apparaten op aansluiten. Denk aan een draadloze ontvanger voor e Flymouse, een toetsenbord, een muis, een hardeschijf, een usb stick en ga zo maar door. De 4de USB aansluiting is van micro formaat. Deze USB aansluiting heeft een extra OTG functie. Hiermee kun je de Neo X8H aan je pc koppelen om bijvoorbeeld handmatig firmware te uploaden naar de box.

achterkant neo x8

LAN – De Lan aansluiting welke ook wel bekend is als Ethernet aansluiting of RJ45 connector is bedoeld voor een bedraade netwerkaansluiting. Dit is de tegenhanger van Wifi. Het voordeel van de LAN aansluiting is dat je tot 100 meter van je router of accespoint af kunt gaan zitten. Daarnaast heb je geen last van interferentie (storingsbronnen). De LAN aansluiting kan een snelheid tot 100 Mbit aan.

Hoofdtelefoon aansluiting – De Minix Neo X8H heeft een 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting welke een extra audio uitgang is. Hierop kun je meer dan alleen een hoofdtelefoon aansluiten. Ook een losse versterker of bijvoorbeeld computer-speakerboxen kun je er op aansluiten. Dit kan handig zijn als je de Neo X8H aan wilt sluiten op bijvoorbeeld een computer monitor zonder speakers of een beamer.

 

aansluitingen neo x8

Microfoon aansluiting – Eerder in deze review heb je al kunnen lezen over de mogelijkheden van de microfoon aansluiting. Deze 3,5mm aansluiting is dus te gebruiken voor een microfoon om te kunnen bellen met bijvoorbeeld de Skype app of spraakopdrachten in te spreken in de Google zoekmachine of andere apps.

Het SD kaart slot – Dit slot is geschikt voor een normaal formaat SD kaart tot 128 GB. De SD kaart kun je inzetten als geheugenuitbreiding voor het opslag geheugen maar ook om data makkelijk uit te wisselen. Denk er wel om dat de Neo X8(H) altijd uit moet staan bij het plaatsen of verwijderen van de kaart. Android houdt namelijk de kaart bezet waardoor hij bij het verwijderen onherstelbaar beschadigd kan raken.

Draadloos verbinden

De Minix Neo X8H beschikt over zowel Wifi als Bluetooth als draadloze communicatie.

Wifi – In tegenstelling tot het broertje Neo X8 kan de Neo X8H wel met de 802.11 b/g en 802.11 n band tegelijkertijd overweg. Dit noemen we Dual Band. 802.11 b/g is de ouderwetse Wifi standaard met een radiofrequentie van 2,4 GHz. De 802.11 n standaard is redelijk nieuw en werkt op een andere frequentie namelijk 5 GHz. Hierdoor is hij minder gevoelig voor storingsbronnen uit de omgeving. De Neo X8H kan met beide frequenties tegelijkertijd overweg en wisselen. Hierdoor neemt de datasnelheid toe. Dit is ook de reden dat de Neo X8H een andere bredere Wifi antenne heeft.

802.11 b/g kan een maximale snelheid halen van 54 Mbps.
802.11 n kan een maximale snelheid halen van 300 Mbps.

Bluetooth – De Bluetooth is handig als je een Bluetooth geschikt apparaat wilt verbinden zoals een gamepad om spellen mee te spelen. Ook een telefoon zou je kunnen koppelen. Hiermee kun je draadloos via Bluetooth informatie zoals media overzenden. Tegenwoordig komen er steeds meer Bluetooth apparaten bij dus wie weet wat je er in de toekomst nog meer aan hebt.

beeld van neo x8

Technische specificities Minix Neo X8H

Processor
Merk/type SoC – Amlogic S802H – Cortex A9R4
CPU Quad Core @ 2.0 GHz
GPU Octa Core Mali 450
Geheugen
RAM 2 GB DDR3 werkgeheugen
Opslag 16 GB Nand Flash (uitbreidbaar tot 144 GB totaal)
SD kaart slot Normaal formaat / 128 GB support / SD MMC (SD 3.0, MMC V4.41)
 O.S.
Besturingsysteem  Android 4.4.2 Kitkat
 Beeld
 Video output HDMI 1.4b met HDMI-CEC support
 UHD (4K) 2160P / Full HD 1080P / HD 720P / 576P / 480P
 3D / Bluray / DVD / etc.
Connectiviteit
Wifi  802.11 b/g / 802.11 n
Bluetooth  4.0
Ethernet  10/100Mbit
 USB
 USB poorten 3x normale USB 2.0 poort
1x micro USB OTG poort
Audio
Audio uitgangen Optisch digitale uitgang (SPDIF) (DD + DTS)
Audio via HDMI
Stereo hoofdtelefoon uitgang 3,5mm
 Audio ingangen Microfoon ingang 3,5mm
Afstandsbediening
IR ontvanger Ingebouwd
Afstandsbediening Meegeleverd (eenvoudig model, geen Flymouse)
 Afmetingen Minix Neo X8(H)
 Afmeting L/B/H  12,7cm / 12,7cm / 2cm
 Overige technische specificaties
 Processorkoeling is passief met koelplaat
 3G dongle ondersteuning
  SD/MMC kaartslot (SD 3.0, MMC V4.41)
 Recover button aanwezig voor service en firmware upgrade
 Meegeleverde accessoires  Wifi antenne
 Afstandsbediening zonder batterijen
 230V adapter 5V 3A
 Micro usb kabel (OTG) voor aansluiting op PC
 USB verloopkabel van micro usb naar normaal usb
 HDMI 1.4 kabel

afstandsbediening minix neo x8  adapter minix neo x8  usb kabel neo x8

hdmi kabel xeo x8  neo x8 handleiding  neo x8 micro usb kabel

neo x8 box  minix neo x8h antenne  neo x8 kopen

Bedankt voor het lezen van de Minix Neo X8H review!

 

Hieronder kun je op 2 manieren een reactie geven:

 1. Beoordeel de Minix Neo X8H met sterren – klik dan op de knop Review Toevoegen
 2. Stel een vraag of geef een antwoord

 

14 reacties

 1. Wat ik mij afvraag, kan de DD en DTS niet via HDMI naar mijn AV receiver gestuurd worden? Zoals bij een BlueRay speler bijvoorbeeld?

  • Lijkt me niet anders dan een bluray speler. Als je deze eerst op je av receiver aansluit welke het beeld weer doorstuurt naar je tv dan werkt dd of dts.

   • Lijkt mij ook niet idd. Maar als ik de omschrijvingen goed lees dan lees ik dat het alleen mogelijk is via de spdif aansluiting.
    Zo stuurt ook mijn smart TV uit 2012 geen dd en dts door naar de receiver.
    En ik wil het toch echt alleen via de HDMI aansluiting, anders hoef ik het ding niet. Dus als iemand hier al ervaring mee heeft hoor ik het graag.

    • Je kunt de Minix Neo-X8(-H) gewoon via HDMI aansluiten op je versterker. Zorg ervoor dat HDMI passthrough aan staat zodat het geluid via HDMI wordt doorgestuurd.
     Let op: DTS-HDMA wordt als DTS doorgegeven

 2. Ik heb het volgende probleem ik kan geen films op sd kaart of usb of externe harde schijf opslaan .als ik ze formateer op fat 32 krijg ik kan niet opslaan op fat 32 als ik formateer op ntfs krijg ik geen toestemming op het schrijven .

 3. Android kan NTFS standaard wel lezen maar niet schrijven. Ik heb de box eerst geroot om er daarna de app Paragon exFAT, NTFS & HFS+ op te zetten welke wel kan schrijven naar NTFS.

 4. beste ik gebruik inderdaad windows 7 ja

 5. Ik wil de mini X8-H kopen maar mijn TV heeft geen HDMI-ingang.
  Hoe kan ik dit oplossen zonder al te veel verlies van beeldkwaliteit.

 6. Ik heb aan iemand een vraag,ik heb de minix 8 neo
  En dan voordat ik een goeie had film wilt kijken, de nieuwste films van 2015 wil zien dan, geef die aan dat er iets niet klopt met het logbestand en 1 of 2 items niet kan afspelen, kan iemand me daar mee helpen.

 7. Wordt Neo X 8H geleverd met guru?

 8. niet erg enthousiast!
  Aangeschaft vanwege de goede recencies.
  met mijn vorige spelers had ik altijd problemen met het afspelen van
  allerlei dvd content,met name BDMV of blue ray, ook het afspelen van VOB of VTS ging niet altijd lekker.
  Ik ben zwaar teleurgesteld in de afspeelmogelijkheden van dit playertje.
  Allereerst, hij pakt alle dvd content helemaal uit het maakt niet uit om welk soort bestand het gaat. ook iso bestanden.Ik krijg het niet voor elkaar om de map op een normale manier af te laten spelen.
  Ik acht niet uitgesloten dat iets verkeerd doe, maar mijn vorige speler RYAN speelde helaas meer af als deze speler, de ondertiteling is vaak weg, behalve als deze er in gebakken zit?
  Mij labtop speelt meer dvd bestanden af als deze minix 8H+
  Herkent iemand deze problemen?

 9. Ik heb een minix neo x8-h van 2014.
  Ik wil graag graag een update omdat de films niet meer oproepbaar zijn via de standaardtoepassing.
  Hoe kan ik dit bewerkstelligen.

  Verder wil ik de films op een externe harde schijf welke ik middels usb heb aangesloten op de minix bekijken.
  Ik kan echter vanuit de minix deze harde schijf niet aanspreken.
  Hoe moet ik dat regelen. De minix moet toch als mediaplayer te gebruiken zijn.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+