Minix Neo X8 + X8H Beta Firmware V.004

neo firmwareMinix heeft een Beta firmware gereleased voor de Minix Neo X8 en Neo X8H welke je er handmatig op kunt zetten. Deze Beta firmware is een getweakte versie van de originele stock ROM.

De voordelen van deze Android 4.4.2. Android kitkat (Beta) firmware is:

NFS protocol enabled, Google Play app in de Minix Metro Launcher gefixed, Logitech HID devices suported, PS3 controller support en SD kaart lees en schrijfsnelheid verbeterd.

Let op: Het gaat hier om een Beta versie en is dus nog geen officiële release. Mogelijke bugs kunnen dus nog aanwezig zijn. Ervaar je zelf bugs dan mag je ze hier onderaan de site delen. 

HID devices

HID devices (Human Input Device) van het merk Logitech worden nu goed ondersteunt. Denk hierbij aan keyboards, muizen, joystick en andere apparaten welk de mens (Human) als Input kan geven. Logitech is een merk dat bij de Minix Neo X5 en Neo X7 ook al erg goed ondersteund werd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Logitech C525 webcam.

NFS protocol

NFS staat voor Network File System welke nu is geactiveerd in deze firmware. Hiermee kun je bestanden uitwisselen met andere (OS) platformen. Het NFS protocol maakt het mogelijk om te zoeken naar bestanden in een directory, een verzameling te lezen van ingang directory’s, links en directory’s aan te passen en bestanden te lezen en te schrijven.

minix ps3 controllerPS3 Controller

Met de PS3 controller support kun je een Playstation 3 controller koppelen met je Minix Neo X8(H) zodat je er games mee kunt spelen. Een aantal games hebben goede controller setup zodat je zelf kan bepalen welke knop wat doet. Enkele games die je kunt spelen op je Minix Neo X8(H) kun je op onze game pagina vinden. Uiteraard kun je nu al gebruik maken van de alternatieve gamepad voor de Minix Neo X8(H).

SD kaart lees en schrijfsnelheid

De eMMC (SD kaart) schrijf en leessnelheid zijn verbeterd. Hierdoor kun je sneller data op de SD kaart zetten of er van af lezen. Zeker als je de SD kaart als extra opslaggeheugen inzet zul je merken dat dit sneller gaat.

Installeren

Installeren van deze Beta firmware is eenvoudig. Via de downloadknop hieronder download je de ZIP file. Deze zet je op een leeg SD kaartje welke je in de Minix Neo X8(H) stopt wanneer hij uit staat. Je zet de Minix Neo X8(H) aan en de firmware zal automatisch geladen worden. Let er wel op dat je vooraf je bestanden backuped.

Firmware release 02-07-2014
Bestandsgrootte 455 MB
Modellen Neo X8 & Neo X8H
Type Beta (stock)

download neo x8

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+