Let op deze 5 dingen bij de aanschaf van een televisie

De aanschaf van een nieuwe televisie kan ontzettend leuk zijn. Wie droomt er niet van een nog scherper en helderder beeld? In dit artikel zetten we vijf belangrijke aspecten voor je op een rijtje, waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een nieuwe televisie. Op internet vind je handige websites, waarmee je een vergelijking kunt maken tussen verschillende televisies. Zo wordt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken! Wat zijn voor jou de meest belangrijke eigenschappen van een goede televisie?

 

#1: een Smart TV of een normale televisie

Een eerste keuze die je kunt maken is die tussen een Smart TV en een normale televisie. Bij de aanschaf van een Smart TV profiteer je van de mogelijkheid om verschillende apps op je televisie te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een populaire app als Netflix of Videoland. Zo kun je rechtstreeks films en series kijken vanaf je televisie. Iets wat met een normale televisie niet mogelijk is. Tegenwoordig worden er bij de bekende multimediawinkels vrijwel alleen nog Smart TV’s verkocht.

 

#2: het aantal poorten van een televisie

Bij de aanschaf van een Smart TV is het onder meer van belang, dat de Smart TV over een LAN-poort beschikt. Zo kun je de Smart TV met een internetkabel aan de router koppelen, om razendsnel internet te hebben. Hiervoor is het kiezen van een internet- en tv-abonnement ook belangrijk, die moet passen bij je verbruik. Snel internet is bijvoorbeeld zeer wenselijk bij een Smart TV, omdat films en series snel geladen moeten zijn. Naast een LAN-poort zijn ook een USB- en HDMI-poort handig.

 

#3: helderheid van het beeldscherm

Een derde belangrijk punt is de helderheid van het scherm van je nieuwe televisie. Des te helderder het beeld is, des te hoger zal de kwaliteit vaak ook zijn. In de instellingen van een televisie kun je enigszins spelen met de helderheid. Mocht je een beeldscherm te helder vinden, dan kun je de helderheid verlagen of bijvoorbeeld het contrast hiervan vergroten. Kijk hierbij ook naar het aantal pixels en de dimensie van het beeldscherm.

 

#4: het formaat van de televisie

Ook niet onbelangrijk is het formaat van de televisie. Je kunt voor een heel groot beeldscherm kiezen om films en series van een redelijke afstand te kunnen volgen. Dit zorgt er echter ook voor, dat je voortdurend een zwart vlak tegen de muur hebt staan. Iets wat de sfeer in een ruimte kan verminderen! Probeer de televisie daarom niet groter te laten zijn, dan noodzakelijk is om de beelden goed te kunnen bekijken. Kies je toch voor een grote televisie, dan kun je deze tussen kastjes hangen om het minder op te laten vallen.

 

#5: een televisie met HDR

HDR is een relatief nieuwe techniek en staat voor High Dynamic Range. In de komende jaren zal dit zich steeds verder ontwikkelen. Dankzij HDR kunnen beelden nog scherper getoond worden. Houd er rekening mee dat het aanbod aan HDR-beelden momenteel nog zeer beperkt is.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+