Backup je bestanden en Restore ze weer

icoon backup en restore appDe Backup & Restore app kan uitkomst bieden bij gebruikers die hun Minix Neo X8 netjes hebben ingericht en daar veel moeite voor hebben gedaan. Dit kan ook zijn als je bijvoorbeeld XBMC helemaal geïnstalleerd en gecustomized hebt en je deze setup wilt veiligstellen.

Bij het handmatig flashen van de firmware of tijdens een ongewilde crash kun je dus je bestanden kwijt raken. Met deze app of een andere Backup & Restore app kun je deze zaken dus veilig stellen. Met deze app kun je in ieder geval je backup plaatsen op een SD kaart. Bij een nieuw en fris systeem kun je de app weer installeren, de SD kaart plaatsen en kiezen voor restore. Op deze manier is je Minix Neo X8 weer als van ouds.

APK mailen

De Backup & Restore app kan meer dan alleen backupen en restoren. Je kunt er ook bijvoorbeeld een APK bestand mee verzenden per e-mail. Elke app die je download wordt op je Minix Neo X8 geplaatst en daar ter plaatse uitgepakt en geïnstalleerd. Het APK bestand blijft staan. Dit bestand kun je dus met de Backup & Restore app verzenden naar iemand. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als deze app niet meer te downloaden is. Dit is bijvoorbeeld onlangs gebeurt met de game Flappy Birds. Deze was niet meer te downloaden dus je had er iemand blij mee kunnen maken om de app (APK file) alsnog te mailen via je eigen Neo X8.

Meer opslagruimte

Wil je meer opslag ruimte creëren dan kan deze app je ook helpen. Je kunt namelijk de apps die opgeslagen zijn in het flash geheugen (interne geheugen) verplaatsen naar een SD kaart. Op deze manier kun je eenvoudig je geheugen uitbreiden met een SD kaart. De Minix Neo X8 ondersteunt een 128 GB SD kaart. Met app worden ook games bedoeld. Er zijn HD games welke zo een GB in beslag nemen. Erg handig dus als je ze op je SD kaart opslaat. Een Neo X8 heeft maar 8 GB opslag geheugen een een Neo X8H slechts 16 GB.

beordeling backup en restoreDownloaden

De Backup & Restore zit vol leuke features waarmee je ook je bestanden (apps) mee kunt beheren. Deze veelzijdige app is in de Google Play store gratis te downloaden en krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,3 sterren op de 5. Omgerekend dus een 8,6.

download neo x8

backup en restore screenshot

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Google+